Blog

Reportáž: Tour po vysokých školách v Torontu a Vancouveru

Datum: 8.3.2018 11:22          Publikoval: Magdaléna Tomíčková

Důvodů, proč vyrazit studovat do Kanady, je mnoho. Sama jsem měla tu možnost strávit v kanadském Vancouveru skvělé 3 roky, z čehož jsem 1 rok studovala na škole British Columbia Institute of Technology. Musím říct, že jsem byla nadšená a občas bych se tam nejradši vrátila ? Momentálně mi dělá radost pomáhat českým a slovenským studentům právě se studiem v Kanadě z pozice koordinátorky programu Work and Study Canada.

S kolegyní Martinou jsme se na podzim vydaly za oceán s rozhodnutím navštívit všechny naše partnerské školy, pozdravit se s našimi studenty a udělat si obrázek o nejlepších nabízených programech.

Přátelský Vancouver, ráj pro milovníky přírody

koordinátorky Magda s Martinou

Naše cesta začala ve Vancouveru a kalendář jsme měly pěkně nabitý. Na všech školách nás velmi mile přivítali a musím říci, že zájem o české studenty je na tamních školách až neskutečný.

Ve Vancouveru je mnoho škol a je z čeho vybírat. Nicméně při výběru našich partnerských škol jsme kladli důraz na kvalitu a zároveň finanční dostupnost pro české studenty.

Seznam všech našich partnerských škol je poměrně dlouhý a najdete jej na našem webu. Programy, které zde můžete studovat jsou opravdu různorodé – můžete se věnovat businessu, marketingu, pohostinství, turismu nebo studovat třeba Cross- culture business. Pro milovníky přírody máme partnerskou školu ve Whistleru, kde se můžete pustit do oborů jako Alpine Guide Training či Ski Guide Training.

Campusy ve Vancouveru jsou situovány většinou v centru města, takže hned po škole můžete vyrazit v létě na pláž anebo v zimě na jednu ze tří hor, kterými je město obklopeno. Anebo taky do práce, kam míří většina studentů.

Velikou výhodou je právě to, že při studiu můžete pracovat, a pokud nejste líní a práce se nebojíte, můžete si vydělat hezké peníze. Hodně studentů se mě ptá, zda si můžou v Kanadě něco ušetřit. Je to velmi individuální, ale řekla bych že ano. Mně se to ale nepovedlo, jelikož jsem vše utratila za cestování ?.

Velikou výhodou je právě to, že při studiu můžete pracovat

Toronto aneb kanadský New York

koordinátorky Magda s Martinou v hale

Po skoro dvoutýdenním pobytu v nádherné Britské Kolumbii jsme se vydaly do, pro mě dosud neznámého, Toronta. Město je to obrovské, rušné, plné kultury a odlišných národností. Připomíná mi trochu New York.

Zde začala naše další tour po školách. Musím říci, že kvalita oborů či vybavení škol se nijak neliší od ve Vancouveru. Každý den jsme spaly tak 5 hodin, denně zvládly 3 schůzky a vypily asi sto litrů kafe?.

Pokud přemýšlíte nad studiem v Kanadě, rozhodujte se určitě podle oborů nabízených na školách, a pak podle destinace. Někomu budu určitě lépe v rušném Torontu, naopak někomu je bližší poklidný Vancouver, který je hned u oceánu a obklopený horami. Výběr školy je třeba neuspěchat a je vždy velmi individuální, ale díky tomu, že my všechny školy známe, dokážeme vám s výběrem poradit.

Jako velký přínos naší návštěvy hodnotím zjištění, že kanadské školy snižují ceny pro studenty z Evropy, jelikož prahnou po kulturní diversitě. Je skvělé, že se studium v Kanadě pro studenty z Česka a okolních zemí stává dostupnějším.

A ke konci jen důležitý point. Víte, proč je lepší jet s agenturou, než-li na vlastní pěst? Především kvůli tomu, že studentů do škol posíláme každý rok několik desítek, a dokážeme díky tomu vyjednat lepší ceny. Školy navíc osobně známe a za ty roky už známe i všechny procesy a postupy nutné k přijetí jak své boty? Takže se určitě ozvěte a společně pro vás najdeme tu nejlepší školu!

Pokud máte jakékoliv dotazy, můžete mi napsat email na m.tomickova@czech-us.cz. Případně se můžete rovnou registrovat do programu pomocí tlačítka níže.

kampus univerzity

Pokud stále váháte, podívejte se ještě na pár důvodu, proč za studiem vyrazit právě do Kanady:

    Magda s vlajkou před univerzitou
  • Kanadský vzdělávací systém nabízí velké možnosti studia na špičkové úrovni.
  • Kanada má také jednou z nejkvalitnějších vzdělávacích programů na světě a každá provincie má svůj vlastní vzdělávací systém.
  • Studium v Kanadě je finančně dostupné, cena je nižší než v ostatních zemích a vzhledem k tomu, že Kanada nabízí vysoký životní standard, můžete si pomocí brigád pokrýt své životní náklady. (minimální výše průměrné mzdy se liší dle jednotlivých provincií)
  • Tvoje angličtina se vyhoupne na špičkovou úroveň
  • Jako zahraniční student můžeš během svého studia i pracovat, díky čemu získáš i potřebné a cenné zkušenosti.
  • Na kanadských Colleges je důraz kladen hlavně na praktickou část a ve škole tě budou učit největší kapacity přímo z daných oborů studia. Výuka na také zaměřena na prezentační dovednosti, schopnosti komunikace, práci v týmu a vlastní kreativní myšlení
  • Budeš žít a studovat v zemi, která se řadí mezi nejbezpečnější země na světě, nabízí stabilitu a podle hodnocení OSN patří k nejlepším zemím co se týče kvality života
  • Kanada je velmi multikulturní země, která otevřeně přijímá mezinárodní studenty a Kanadě se podařilo skloubit jednotlivé kultury a zvyky všech různých národností.
  • Prostředí na kanadských školách bývá velmi různorodé, bdeš mít spolužáky z různých koutů světa a díky tomu poznáš, jak přemýšlí ostatní studenti z jiných zemí a naučíš se respektovat jiné názoru a posteje.
  • Předměty se učí v malém počtu sudentů ve třídě a školy využívají všech moderních technologií