Blog

Zvažuješ cestu za oceán a nemůžeš se rozhodnout mezi Austrálií a Kanadou?

Datum: 4.1.2019 16:59          Publikoval: Magdaléna Tomíčková

My hlasujeme pro Kanadu! Není divu, protože my Kanadu přímo milujeme. A zkusíme ti přiblížit, proč se vydat právě do země javorového listu. A věř, že to není jen kvůli nejlepšímu prašanu na světě ?

Kanada a Austrálie patří mezi největší země na světě a mezi nejpopulárnější destinace pro mladé lidi. Teplo, pláže, surfování, BBQ .., to vše se vám určitě vybaví, když se řekne Austrálie. Zamysleli jste se ale někdy i nad tím, že tohle všechno nabízí i Kanada? Hlavně pak západní pobřeží – třeba surfování v Tofinu patří k nejpopulárnějším destinacím vůbec. V létě grilovačky na plážích ve Vancouveru a až kýčovité západy slunce nad Pacifikem. Věděli jste třeba, že ve Vancouveru skoro nikdy nemrzne? ?

A teď trocha těch faktů – v čem je Austrálie rozhodně horší než Kanada?

  1. všude to je daleko (velké vzdálenosti mezi městy …)
  2. doprava ve městech příšerná – zácpy, socka je drahá a ne moc dobře organizovaná, všude to trvá strašně dlouho se dostat
  3. všechno tě chce zabít – hadi, pavouci, žraloci, medůzy
  4. ceny nájmů vysoké, koupit si byt nebo dům je v podstatě nemožné

    Srovnání nájmů:
    Toronto – 1 bedroom $1465 – Downtown
    Sydney – 1 bedroom $ 2245 – Downtown

  5. vysokoškolské vzdělání je pro cizince oproti Kanadě příšerně drahé
  6. získat resident visa je téměř nemožné
  7. pokud si budeš chtít pokecat s místními, kromě východní pobřeží jim budeš asi houby rozumnět, mají šílený akcent a používají typický aussie slang

A co takhle Work and Study?

V Austrálii můžeš pracovat stejně jako v Kanadě 20 hodin týdně a abys dostal víza typu Work and Study, musíš mít na účtu cca 500 tisíc korun – v Kanadě je oproti tomu finanční krytí jen cca 14 tisíc(833 CAD) na měsíc studia.

Školy v Kanadě jsou kvalitnější a finančně dostupnější a během studia můžeš zvolit i obor s placenou stáží v mezinárodní firmě.

Pro více info napiš Magdaleně.