Blog

Proč si vybrat Kanadu a Whistler Adventure School?

Datum: 14.11.2019 16:25          Publikoval: Magdaléna Tomíčková
Super je, že kurzy jsou dva dny v týdnu vždycky večer, v sobotu pak celý den. Díky tomu se dá v pohodě pracovat a ještě zbývá spousta času na ostatní aktivity.

Náš klient Honza si zvolil pro své další studium Kanadu a Whistler Adventure School. Díky tomu, že se tato škola nachází přímo v horách, umožňuje propojení praxe se zajímavými kurzy – například si můžeš vyrobit své vlastní lyže či snowboard a hned si svůj výrobek vyzkoušet. Zajímalo by tě zažít si to i osobně? – Mezitím si pro inspiraci alespoň přečti Honzův článek.

Whistler – Kanada

Co vlastně říct o Kanadě? Hory, ledovce, jezera, lesy, medvědi, prostě Kanada ☺…

Ve Whistleru je všechno orientováno na turistu, a za všechno se tudíž draze platí. Přesto, nebo snad i proto, sem přijíždí spousta mladých lidí z celého světa užívat, co hory nabízí, a pracovat ve službách.

Pokud člověk nemá zrovna ambice dělat ředitele ve Four Seasons, sežene práci prakticky ihned. – V pondělí ráno jsem odpověděl na inzerát, odpoledne jsem šel na pohovor, v úterý jsem začal pracovat :D.

Dělám na „part time“ správu a údržbu bazénů a vířivek. Práce je to snadná, hlava čistá ;).

Překvapilo mě, kolik tu žije Čechů, dlouhodobě, nebo trvale. Určitě několik set. Běžně je ve městě slyšet čeština. – Asi je to tím, že máme rádi hory, lyže, kola.

Jezero v kanade Fotka z vyletu na kole

Ubytování v soukromí

Co se ubytování týče, nakonec se mi podařilo sehnat privát, sice drahý, asi jako hotel v centru Londýna, ale OK. – Za soukromí se tu platí opravdu hodně.

„Shared room“ by vyšel na polovinu, možná na třetinu. Ale po čtrnácti dnech na hostelu, ve čtyřech na pokoji s týpkem, který byl každý den našrot, vůbec se nemyl, jsem za to fakt rád. – „One room suite studio“ mi teď přijde tak trochu jako královský palác ☺.

Whistler adventure school

Škola je v pohodě. Minulou sobotu jsme ukončili první kurz, Ski & Snb tuning.

Super je, že kurzy jsou dva dny v týdnu vždycky večer, v sobotu pak celý den. Díky tomu se dá v pohodě pracovat a ještě zbývá spousta času na ostatní aktivity.

Tento týden začínáme Ski & Snb production, na což se fakt těším. – Kde jinde se člověku naskytne možnost vyrobit si vlastnoručně lyže, nebo snowboard přesně sobě na míru, styl jízdy, oblíbený terén, s vlastním designem?

Na konci listopadu bychom měli být hotovi, takže „super timing“ na sezónu.

Priroda v Kanade olympijske kruhy

Túry po okolí

Nějaké vejšlapy po okolních kopcích a jezerech jsem sice podnikl, ale nahoře již leží sníh, tak už to moc nejde. – Těším se, že napadne i dole, aby se to dalo trochu do pohybu ;).

Tak u mě asi tak, zdravím do Čech!

Honza

P. S.: Pokud se chceš zeptat na cokoliv ohledně studia, získání víza, či života v Kanadě, napiš koordinátorce programu ☺.