Blog

6 důvodů, proč si pro studium vybrat Toronto

Datum: 12.5.2022 23:27          Publikoval: Magdaléna Tomíčková

Co tě napadne jako první, když se řekne ‚‚Toronto”? Maple Leafs, javorový sirup, CN Tower, NBA, umění, kuchyně, kultura…? Pokud jsme ve výčtu věcí něco důležitého vynechali, tak si to doplň podle vlastních zájmů a koníčků – protože přesně o tom je Toronto. Multikulturní město, kde si ‚‚to svoje” najde úplně každý.

Toronto leží v provincii Ontario na východním pobřeží Kanady a je rozhodně nezapomenutelným místem k životu. Proč se vydat za studiem do nejlidnatějšího města Kanady? Máme pro tebe hned několik důvodů!

Toronto

Multikulturní vibe

A to na každém kroku, každou hodinu. Potkáš spoustu expatů z různých částí světa, kteří ti rádi řeknou svůj příběh – Až 49% obyvatel Toronta se narodilo mimo Kanadu. Kosmopolitní koktejl města si zamiluješ a získáš přátelství a kontakty na celý život. Vzniknout mohou třeba nad skleničkou kosmopolitanu. ?

Gastronomie

V Torontu můžeš ochutnat opravdu každou kuchyni, která tě napadne. Je jen na tobě, jestli tradiční kanadské poutine ochutnáš u stánku na Kensington Market, nebo v restauraci v historické čtvrti Distillery District. Je libo kávu po jídle? Malé lokální kavárny najdeš také na každém rohu, stejně jako Starbucks a kanadskou franšízu Tim Hortons.

Kanadské poutine

Umění, kultura a film

Art Gallery of Toronto, umělci po celém městě, letní shakespearovské divadelní představení v městských parcích. Poslední dobou je Toronto hotspotem pro natáčení filmů se superhrdiny – například Suicide Squad! Město každoročně hostí mezinárodní filmový festival TIFF, takže o hvězdy zde rozhodně není nouze.

Getaway v podobě pláží u Lake Ontario

Každý občas potřebuje pauzu od ruchu velkoměsta – Toronto přímo vybízí ke grilování nebo procházce kolem nádherného Lake Ontario. Od hluku města můžeš také odplout! Přívoz tě odveze za zábavou na Toronto Islands. Na hike můžeš vyrazit přímo uprostřed města, High Park je pro to jako stvořený.

Toronto

USA i Niagary za humny

Niagarské vodopády jsou must see na wishlistu každého cestovatele. Jak je známo, okolí vodopádů působí jako malé Las Vegas – o kasina, zábavu a párty, zde není nouze. Toronto je také skvělým výchozím bodem pro výlety do sousedních US. V New York City jsi za necelé dvě hodinky letadlem.

Zkrátka skvělé místo pro studium

V první řadě atmosféra města je nepopsatelná. V Torontu je mnoho univerzit, které nabízejí řadu zajímavých oborů a město je plné mezinárodních studentů. Večer pak můžeš se spolužáky vyrazit za kulturou či nočním životem. Toronto se pyšní špičkovými universzitami a colleges, kam se sjíždějí studenti ze všech koutů světa.

Toronto

Mrkni na naše partnerské školy:

  • Humber College
  • Ilac College
  • George Brown College
  • Seneca College

Myslíš, že Toronto by mohlo být to pravé místo pro tebe? Napiš nám na canada@czech-us.cz a my ti rádi pomůžeme s výběrem toho správného oboru a školy.