Blog

Život ve Whistleru – ráj outdoorových aktivit

Datum: 4.9.2018 15:38          Publikoval: Magdaléna Tomíčková

Láká vás netradiční dobrodružství za hranicemi České republiky spojené s pobytem v krásném přírodním prostředí? Pokud máte navíc rádi hory a jste nadšenci do outdooru, tak Whistler Adventure School v Kanadě je škola přesně pro vás. Naše klientka Markéta se rozhodla tuto příležitost nepromarnit a vybrala si zde Alpine Guide Training Program.

Ahoj,
chcete vědět, jak se mi povedlo dostat se do Kanady?

Všichni kolem mě stále mluvili o tom, jak je to super někam odcestovat a poznat novou zemi s její kulturou a lidmi kolem. Já chtěla to samé. Ovšem hlavní důvod pro mě byl jazyk a samotná Kanada. Kanada byla totiž vždy mým snem a angličtinu potřebuji zdokonalit jako sůl. A tohle vše nabízela Czech-us!

Konzultace v Czech-usu

Znala jsem Work and Travel po USA, takže po chvilce na netu jsem našla již zmíněnou agenturu Czech-us, která nabízela i Kanadu, a co víc, možnost strávit nějaký čas sportovní aktivitou. Po konzultaci s příslušnými koordinátory jsem zvolila Whistler a program Work and Study na Whistler Adventure School Alpine guide.

Markéta v Kanadě
Vrchol Ski pilot
Výstup na vrhchol Ski pilot
Výstup na vrhchol Ski pilot
Koupání v lázních pod ledovci
Koupání v lázních pod ledovci

Život ve Function Junction

No a teď jsem tady, žiji ve Function Junction, pracuji též ve Function jako pekař v Olive’s market. Vřele doporučuji pro ostatní se tu zeptat na práci. Skvělý kolektiv. Polévka a oběd zdarma. Já si tedy připravuji i snídani – jako pekař jsem tam první.

Skvělý kolektiv. Polévka a oběd zdarma.

Domů si nosím spoustu věcí z obchodu: něco prošlo lhůtou – například pytlík granola – to se přeci nemůže zkazit ;). Dále se něco nemusí povést – dostala jsem třeba celý plech „protein bar“, prý že jim to nechutná. Říkala jsem jim, že takhle chutná proteinová tyčinka, tak mi dali plech domů :D… A nebo se také může stát, že sušenka „krachne“. To znamená, že je vaše.

Teď jsem toho přejedená a používám to jako platidlo, pro kamarády, nebo jako dobrý začátek konverzace – „Nechceš něco sladkého?“

Alpine Guide Training Program

Kurz je výborný. Vedoucím je Chris Lawrence. Většího kliďase a odborníka nenajdete. Nikdy se nemračí a stále má úsměv na tváři, vše vysvětlí a co ví, to poví.

Zadejte do vyhledávače Googlu „Whistler“ a Obrázky – přesně takhle to tu vypadá. Ta jezera mají opravdu takovou barvu ;)…